QUEEN GINA DIRAWI

2015-03-21 // 16:05:00 // Hyllning
 
Idag ska vi prata om ingen mindre än denna queen! Gina Dirawi, född 1990 i Sundsvall. De flesta som läser vår blogg känner nog främst igen Gina från Melodifestivalen både 2012 och 2013 då hon var programledare (2012 med Sarah Dawn Finer och Helena Bergström, samt 2013 med Danny Saucedo). Detta gör Gina till en av fem personer som fått äran att leda programmet två gånger. Men vart började allt för Gina?
 
 
2009 startades bloggen Ana Gina (vilket betyder Jag är Gina), och kort därefter började hon även göra videos liknande den här över (som bara är ett av alla mästerverk) som hon la upp på både youtube och bloggen. Klippen spred sig snabbt och snart var hon namnet på alla ungdomars läppar. Bloggen och klippen ledde sedan till två serier på Svt Play vid namn "The Ana Gina Show" och "The Fabulous life of Ana Gina".
 
 
Både 2011 och 2012 var Gina en av tre programledare för Musikhjälpen. Radiosändingen som pågår under en vecka i december varje år, och både sänds i SVT och P3. Under veckan får programledarna varken äta någon fast föda, eller lämna glasburen där programmet spelas in. 2011 fick de in 18 104 362 kronor för alla flickors rätt att gå i skolan, och 2012 då de fick in 23 301 823 kronor för barnen i slummen har rätt till rent vatten. HATTEN AV FÖR GINA TYCKER VI (samt också självklart för Jason Diakité och Kodjo Akolor) <3!
 
 
Sen kom 2012 och Melodifestival-eran! Gina var den första programledaren som var född på 90-talet, och gjorde ett bättre jobb än de flesta av hennes föregångare. Till dig Gina vill vi säga: du är bäst! Varför är du inte med varje år? Kom tillbaka! Och ta med dig din vapendragare Edward när du ändå håller på, we miss you guys!
 
 
Men vad gör Gina nu? Jo hörrni! Hon har precis släppt sin andra singel "Mad Woman" som finns att lyssna på här (Gina finns det något du inte kan?), och ikväll (lördag) har hennes helt nya program Gina's Show premiär på SVT1 klockan 21:00! Vi kommer sitta bänkade, vilket vi hoppas att ni läsare också kommer göra!
 
Och Gina, tack för att du varje dag sprider kärlek och hopp på twitter, instagram och liknande. Du får verkligen världen att glänsa lite extra med din existens!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback